Huszonegy embert telepítettek ki Pest megyében az árvíz miatt

Huszonegy embert telepítettek ki a Duna áradása miatt a Pest megyei településekről szerda késő délelőttig – közölte a megyei katasztrófavédelem honlapján.

 

 

 

A tájékoztatás szerint Szobról 14, Kisorosziból öt, Dunabogdányból két embert kellett kitelepíteni.

A katasztrófavédelem szerint a váci kirendeltséghez tartozó 18 településen, míg az érdi kirendeltségen belül Százhalombattán folyik a legintenzívebb védekezési munka.

Szobon a Rév utcát részlegesen lezárták, csak a védekezésben résztvevők, illetve az ott lakók hajthatnak be. A helyszínen 3500 homokzsákot töltöttek meg. A Park és a Sport utcából összesen 14 embert telepítettek ki.

Nagymaroson a Hunyadi és a Béla sétányt, és a kerékpárutat zárták le, miközben a Liszt Ferenc sétányon megkezdték a homokzsákok lepakolását. Zebegényben a belterületi üdülőövezetben helyeztek el nagyobb mennyiségű homokzsákot, Sződligeten pedig helyére került az árvízvédelmi kapu. Az utóbbi településen eddig kétezer homokzsákot raktak le a katasztrófavédelem összegzése szerint.

Dunabogdány iparterületén két embert telepítettek ki, számukra önkormányzati szolgálati lakást biztosítottak. A településen 14 ezerből négyezer zsákot töltöttek meg homokkal eddig. Kisorosziban öt lakosnak kellett elhagynia otthonát, mindannyian családtagokhoz költöztek.     Tahitótfalun több veszélyeztetett ingatlannál homoklerakóhelyet létesítettek, és tízezer homokzsákot már ki is szállítottak, míg Pócsmegyerre eddig hétezer homokzsák érkezett.

Visegrádon elővigyázatosságból a csatornaszemeket kútgyűrűkkel magasították meg, a Platán sornál pedig úgynevezett ellennyomó medencét alakítottak ki, Szentendrén eközben befejeződött a mobilgát elemeinek elhelyezése – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.