Gobbi Hildára emlékeznek születésének századik évfordulója alkalmából

Gyertyagyújtással és koszorúzással emlékeznek Gobbi Hildára június 5-én, szerdán a színésznő születésének századik évfordulója előestéjén a Bajor Gizi Színészmúzeumban. Az eseményt a Gobbi Hilda-centenárium programsorozatának részeként rendezik meg.

 

 

Gobbi Hilda június 6-án lenne száz éves. A Bajor Gizi Színészmúzeumban az évforduló előestéjén, június 5-én 16 órakor kezdődő megemlékezésen az ifjú színészgeneráció nevében a Nemzeti Színház jelenlegi Szent Johannája, Bánfalvi Eszter segít felidézni a színésznő alakját – közölte az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) hétfőn az MTI-vel.

Az OSZMI 2013-ban Gobbi 100 címmel hirdetett emlékévet: Gobbi Hilda (1913-1988) születésének 100. évfordulóját egész éves programsorozattal ünneplik, amelynek keretében kiállítások, beszélgetések, vetélkedő és kirándulás is várja az érdeklődőket.

Az emlékéven végighúzódó beszélgetéssorozat alkalmával a művész életének minden területére igyekeznek kitérni: a színésznő fiatalkorától kezdve szerepein át a társadalmi felelősségvállalásig számos témát érintenek.

A Bajor Gizi Színészmúzeum mellett különböző helyszíneken megrendezett emlékév eseményeivel az örökké tevékeny ember és művész alakját szeretnék a figyelem középpontjába állítani.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.