Újabb birtokot vásárolt Zalánpatakon Károly herceg

Újabb birtokot vásárolt a székelyföldi Zalánpatakon (Valea Zalanului) Károly herceg, brit trónörökös – közölte a Mediafax hírügynökséggel Kasléder József, a Zalánpatakot is magába foglaló Málnás község polgármestere.

 

 

Kasléder József elmondta, Károly herceg a már meglévő három zalánpataki házával szomszédos falusi házat vásárolta meg a tavasz folyamán, és el is kezdődött a két szoba-konyhás hagyományos falusi ház felújítása. A polgármester úgy vélte, növelheti a térség turisztikai potenciálját a zalánpataki házaiba visszajáró neves vendég.

Károly herceg csütörtökön érkezett erdélyi magánlátogatásra. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is Kálnoky Tibor grófnál töltötte a miklósvári kastélyban az első éjszakáját. Pénteken a Maros megyei Erkeden (Archita) találkozott a Maros megyei önkormányzat elnökével, aztán Zalánpatakra utazott.

A román elnöki hivatal közölte, a brit trónörökös hétfőn találkozik Bukarestben Traian Basescu államfővel.

Károly herceg visszajáró vendég Erdélyben. Többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni.

A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik. II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey kastélyban nevelkedett.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.