Felhőszakadás miatt keddre figyelmeztetést adott ki az OMSZ

A várható felhőszakadás miatt keddre több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

A meteorológiai szolgálat hétfői veszélyjelzése szerint kedden Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyékben, valamint a főváros területén várható felhőszakadás: az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyékre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szöveges figyelmeztetésében azt írta: kedd délután, este az Északi-középhegység és Közép-Magyarország térségében elszórtan zivatarok alakulhatnak ki, amelyekhez néhol felhőszakadás, erős szél és kisebb méretű jég társulhat.

Az előrejelzés szerint kedd délelőttig még több helyen is előfordulhatnak 70 kilométer/óránál erősebb széllökések. Napközben a legerősebb széllökések – az északnyugati területek kivételével – már döntően 60-65 kilométer/óra alatt valószínűek – tették hozzá.

Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.