A hét elején borús lesz az idő, de a hétvégén már több napsütés várható

A jövő hét is felhősen, esősen indul, de fokozatosan melegszik is az idő, hétvégén már 27 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnai országos, középtávú előrejelzéséből.

 

Hétfőn eleinte rövidebb-hosszabb időre kisüt a nap, majd délután észak felől vastagabb, zártabb felhőzet éri Magyarország térségét. Szórványosan záporok, elsősorban keleten zivatarok is képződnek, estefelé északon lehet eső. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 7 és 12, a maximum 17 és 22 Celsius-fok között várható.

Kedden nagyrészt erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. Napközben 15-21 fokig melegedhet a levegő.

Szerdán és csütörtökön is szórványosan várható zápor, helyenként zivatar. A leghidegebb órákban 9-14 fok várható. Szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. Csütörtökön 21-25 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Szórványosan pénteken is számítani lehet záporra, helyenként zivatarra. A minimumhőmérséklet 10 és 15 fok között, a nappali maximumok várhatóan 22 és 26 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap főként keleten lehetnek záporok, az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzet mellett sok napsütés várható. Szombaton a leghidegebb órákban 11 és 16 között alakul a hőmérséklet, nappal 22 és 27 fok közötti meleg várható.

Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.