NAP 2013 – Nagy Alkotói Pályázat budaörsieknek

A budaörsi Acta Publica Kiadó hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal hirdeti meg I. Nagy Alkotói Pályázatát (NAP), amelynek díja önálló kötetek megjelentetése nyertes kategóriánként, a művek megjelentetése a kiadó helyi kiadványaiban, online portálján.

 

A Pályázat célja: A Kiadó hisz abban, hogy az írói, költői, alkotói tehetséggel megáldott budaörsiek munkái között szép számban találni olyanokat, amelyek irodalmi, helytörténeti értékük okán közlésre érdemesek és nagyobb olvasóközönség figyelmére is méltók. A Kiadó pályázatával a helyi közösségformáló irodalmi, szépírói, alkotói, kulturális törekvéseket szeretné támogatni és előmozdítani.

A Pályázaton részt vehetnek: azon Budaörsön élő és alkotó személyek, akik kreatív írásokat, önálló szépirodalmi alkotásokat (regény, sci-fi, fantasy, novella, vers, mese, képregény, esszé stb.) hoznak létre és jelen pályázati kiírás feltételeit teljesítik és mindenben elfogadják.

 

Kategóriák

1. Próza (regény, sci-fi, fantasy, novella, mese, képregény, helytörténet, esszé stb.)
A pályázaton korhatár és a témakör megkötése nélkül, minden budaörsi alkotó részt vehet, kizárólag máshol meg nem jelent írásművekkel! Részleteket, vagy teljes írásokat közlünk folyamatosan az ActaPublica (Budaörsi Infó mellékleteként megjelentetendő) irodalmi folyóiratban.
A legjobbnak ítélt pályaműveket (egyet vagy többet) az Acta Publica Kiadó saját kiadványaként, önálló kötetben elkészíti (beleértve a tipográfiai kivitelezést, tördelést, borítót stb.) és digitális technológiával kinyomtatja, később eldöntendő példányszámban.

2. Vers
A pályázaton korhatár és a témakör megkötése nélkül, minden budaörsi alkotó részt vehet, kizárólag máshol meg nem jelent versekkel! A beérkezett versek közül a legjobbakat folyamatosan az ActaPublica (Budaörsi Infó mellékletekét megjelentetendő) irodalmi folyóiratban tesszük közzé.
A legjobbnak ítélt pályaműveket (egyet vagy többet egy-egy szerzőtől) az Acta Publica Kiadó saját kiadványaként, önálló antológiaként kötetben elkészíti és digitális technológiával kinyomtatja később eldöntendő példányban.

3. Receptverseny
A receptversenyre bármilyen kategóriában  lehet jelentkezni (levesek, második fogás, helyi specialitás, egyedi alkotás, desszert stb.). Egyszóval bármilyen recept beküldhető egy feltétellel: a receptnek saját szellemi terméknek kell lennie, nem vehető át internetről vagy szakácskönyvből. Tehát lehetőleg a helyben kialakult ízlésvilág receptvariációit várjuk!
A recept mellé egy saját fotót is várunk az elkészített ételről.
A kiválasztott receptek egy része megjelenik a Budaörsi Infó Online-on és a Budaörsi Infó nyomtatott változatában, majd megfelelő mennyiség és minőség esetén a receptgyűjteményt könyv formájában is megjelentetjük a pályázat lezárása után!

4. Igaz történetek
Szenzációs pályázat, amely komoly olvasottságot, ismertséget is hozhat a díjazott szerzőknek!
Várjuk a budaörsiek azon igaz történeteit, melyek valódiságát a kiadó ellenőrizni tudja.
A Budaörsi Infó és a mellékleteként megjelenő ActaPublica irodalmi folyóirat folyamatosan közli a kiválasztott igaz történeteket, valamint értékeket bemutató életutakat.
A legjobbnak ítélt pályaműveket (egyet vagy többet egy-egy szerzőtől) az Acta Publica Kiadó saját kiadványaként, önálló antológiaként kötetben elkészíti és digitális ­technoló­­­giával kinyomtatja a pályázat lezárása után eldöntendő példányszámban.
A szerzőket a kiadó értesíti a kiválasztásról. Írásaikhoz illusztráló dokumentumok és fotók digitális másolatát/fotóját is csatolhatják.

5. Életképek
Ráadás meglepetésként, hogy ne csak az írói tehetséggel rendelkezők pályázhassanak, ezennel soha nem látott lehetőséget ajánlunk!
Mindazok, akiknek olyan, az utókor számára tanulságos vagy szimplán mulatságos történeteik vannak saját magukról, családjukról, gyerekeikről, állataikról stb., beküldhetik nekünk, hogy aztán íróink igazi irodalmi szöveggé varázsolják, igazi meséket írjanak belőlük!
A Budaörsi Infó és/vagy a Budaörsi Infó ­Online közli a kiválasztott történetekből születetett írásokat, meséket. A történeteket beküldőket a kiadó értesíti a kiválasztásról.
Az így született írásokból megfelelő feltételek esetén (minőségi, mennyiségi) önálló kötet születhet!

A Pályázat további feltételei: A Pályázatra szánt leendő írásoknak a tartalmi, stiláris és helyesírási szempontból történő ellenőrzését a szerző elvégezi. A szerzők elfogadják, hogy részletek és szerkesztett változatok is megjelenhetnek műveikből.
Valamennyi pályaműhöz egy oldalon bevezetőt kérünk, amelyben az író bemutatkozik és nyilatkozik arról, hogy a Pályázat ­fel­téte­leit, szabályait elfogadja és hogy budaörsi lakos.

A Pályázat módja: A prózai, verses pályaműveket két nyomtatott példányban (ha nem áll módjukban, a nyomtatást nettó 10 Ft/A4 oldal árért a kiadó címén kérheti) plusz elektronikus úton (e-mailben, csatolt fájlban, CD-n) Word-formátumban kérjük eljuttatni a kiadó címére, illetve e-mail címére:

Acta Publica Kiadó (NAP),
2040 Budaörs, Kisfaludy u. 40.,
E-mail cím: actapublica@starkiss.hu.

A pályázat határideje: 2013. szeptember 30.

Eredményhirdetés: A pályázat eredményéről 2013. október 31. után adunk tájékoztatást. A pályázat győzteseinek névsora a Budaörsi Infó Online oldalain jelenik majd meg.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket az actapublica@starkiss.hu e-mail címre várjuk.

Nevezési díj nincs!

A megjelenő nyertes kiadványokra előrendeléseket írásban felveszünk a fenti címeinken, melyeket a pályázat erdeményhirdetését követően elsőbbséggel kezelünk. Kérjük, hogy pontos nevet, lakcímet, kiválasztott kategóriákat, példányszámot stb. feltüntetni szíveskedjenek!

Az Acta Publica Kiadó fenntartja a jogot arra, hogy – minőségi okokból – díjat/díjakat nem oszt ki. A kiírók kéziratot nem őriznek meg, és nem küldenek vissza, kivéve, ha a pályázó felbélyegzett és megcímzett válaszborítékot mellékel. Amennyiben a pályázó valótlan személyes adatokkal, vagy nem saját kézirattal pályázik, az a pályázatból történő azonnali kizárását vonja maga után.

A kiírók várják iskolák, intézmények, cégek, egyesületek díj-felajánlásait a pályázók számára!  

Bátorság! Csak az első lépés nehéz!

facebook:

4 hozzászólás

  1. Mizsei Norbert a Facebookon szerint:

    Most beleestem a 22-es csapdájába:
    oldalamon várják a publikációimat a “rajongóim”.. Amit oda töltök, ide nem mehet. Amit ide küldenék, amoda nem lehet. Nehéz.

  2. A Budaörsi Infó mellékleteként hamarosan (március-április) 6000 példányban megjelenő ActaPublica irodalmi folyóiratban a beérkezett pályaművekből megjelen(het)nek arra érdemes írások. (Ez nem zárja ki, hogy ezen írások később bekerülhessenek esetleg a könyvbe is!). Sok sikert!

  3. Mizsei Norbert a Facebookon szerint:

    Köszönöm!

  4. […] a hétvégén a postaládákba kerülő márciusi számában újabb információkat olvashatnak az Acta Publica által meghirdetett Nagy Alkotói Pályázatról. Olyan új kiegészítéssel éltek a pályázat kiírói, mely szerint a nem budaörsi lakosok is […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.