Lebukott az embercsempész

Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 25 éves német állampolgár ellen.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Közrendvédelmi Főosztály Központi Gépkocsizó és Járőrszolgálati Osztály Járőr Alosztálya 2013. május 30-án migrációs akciót tartott a Budaörsi Rendőrkapitányság illetékességi területén az M1-es autópályán, amikor 15 óra körüli időben igazoltattak egy személygépkocsit. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a német férfi három palesztin és egy szír állampolgárságú férfit szállít pénzért Németországba, akikkel illegálisan lépett Magyarország területére. Őt a Budaörsi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A 31 éves szír férfi hamis személyazonosságot igazoló okmányt nyújtott át az intézkedés során, ezért ellene közokirat hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Őt gyanúsítottként, az autóban utazó másik három palesztin férfit tanúként hallgatták ki a budaörsi rendőrök. Ezt követően őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz szállították át a további eljárás lefolytatása céljából.

A gyanúsítottak ellen a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.