Kínai Kulturális Napok és harcművész bajnokság Budaörsön

Shaolin kung-fu show és Taiko dob koncert szórakoztatja majd a közönséget június 1-jén Budaörsön. A X. Chan Wu Magyar Bajnokság gálaestjére színházzá változik a küzdőtér és a több mint tíz ország harcosainak viadala után kelet zenéje, művészete tölti meg a városi sportcsarnokot. A rendezvényt Budaörs Város Önkormányzata támogatja. A budaörsi lakcímkártyával rendelkezőknek,  a gyerekeknek és nyugdíjasoknak ingyenes a belépés. A verseny fővédnöke dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár.

 

 

 

A kung-fu nem más, mint vér és könny – tartják sokan a harcművészetek világában. Küzdelmek és megpróbáltatások útján kell a művelőinek végigmenniük, hogy megszerezhessék a tudást mely által harcosokká válnak. Ez az út most Budaörsre vezeti a harcművészeket, hogy megmérkőzzenek egymással június 1-jén.

A harcművészet azonban nem út, hanem eszköz a teljessé válásra, ezért a szervezők az idén nem csak a bajnokságot rendezik meg a budaörsi Sportcsarnokban, hanem a kínai harcművészet mellett a kínai kultúra más vonulatait is az érdeklődők elé tárják.

Precíz formagyakorlatokat és kemény mérkőzéseket egyaránt láthatunk majd a június 1-jén a Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand területén megrendezésre kerülő versenyen, a 18 órakor kezdődő gálán pedig Shaolin Kung-fu show és taiko dob koncert szórakoztatja majd a közönséget. 
A nagyszabású produkció egyúttal a versenyhez kapcsolódó Kínai Kulturális Napok megnyitója is egyben.

A budaörsi Városházán kalligráfiai kiállítással, teaszertartás eszközeinek valamint tradicionális fegyverek bemutatásával várják a keleti kultúra iránt érdeklődőket. Június 4-én, kedden délután a kínai orvoslásról, a teaszertartásról és a kalligráfiáról tartanak előadást a Városháza nagytermében. (A részletes programok itt tekinthetők meg!)

„A nyílt versenyre Wushu és Sanda kategóriákban bármely stílus gyakorlói jelentkezhetnek, míg Shaolin kung-fu kategóriában a Nemzetközi és Magyar Chan Wu Szövetség egyesületeinek tagjai vehetnek részt. – mondta el Bitai-Balykó Tamás, a verseny szervezőbizottságának elnöke. –  Sok országból jeleztek már vissza, hogy indulni kívánnak a versenyünkön. Külön örülök annak, hogy kiváló bunyósok érkeznek majd hazánkba, emelve a verseny színvonalát, ezért biztos vagyok benne, hogy nagyon színvonalas meccseket láthatnak majd az érdeklődők. Ezen a megmérettetésen a Sanda szabályok szerint a ringet egy emelt pást helyettesíti, melyről lelökni, lerúgni, leütni egyaránt lehet az ellenfelet. Itt nem menekülhet az ember: küzd, vagy leesik.” – tette hozzá a többszörös világbajnok és világkupa győztes.

A Sanda-összecsapások mellett pusztakezes és fegyveres gyakorlatokat is megtekinthetnek majd azok a szerencsések, akik kilátogatnak a 2013-es év egyik legnagyobb harcművészeti rendezvényére.

A városházi rendezvények ingyenesek.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.