Változnak a lakhatási támogatás szabályai

Jövő csütörtöktől kéthavi lakhatási támogatás egy alkalommal megelőlegezhető – egyebek mellett ezt a módosítást tartalmazza az a kormányrendelet, amely a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

 

 

A munkába járás terheit csökkentő, 1998-ban hozott rendelet újabb módosítását tartalmazó jogszabály 6 óráról 5 órára csökkenti a munkahely és a lakóhely közti, napi, tömegközlekedéssel történő munkába járás idejét, mint a lakhatási támogatás egyik feltételét.

A lakhatási támogatás időtartama továbbra is legfeljebb 18 hónap, amely három egyenlő részre bomlik, és az időlépcsők szerint csökken a támogatás összege. Maga a támogatás nem csökken – például alapesetben, lépcsőnként – 100-60-40 ezer forint, viszont az egyes lépcsők nem 6 hónaposak, hanem a támogatási idő egyharmadának megfelelő ideig tartanak. Vagyis aki csak 12 hónapra veszi igénybe a támogatást, annak háromszor 4 hónaphoz jár az előbbi – fokozatosan csökkenő – támogatás.

Jelenleg csak a munkaviszony megkötése előtt igényelhető a lakhatási támogatás, a jövőben a jogviszony létesítésétől számított 30 napig is megtehető az. Kiegészítésként került be a rendeletbe az, hogy a támogatás ügyintézési határideje 45 na

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.