Trafik – MSZP: a hatóságok foglalják le a pályázati dokumentumokat és az azokat kezelő számítógépeket!

Az MSZP arra szólítja fel a hatóságokat, haladéktalanul foglalják le a trafikpályázatok dokumentumait és az azokat kezelő számítógépeket, mert fennáll a veszélye, hogy a fejlesztési minisztériumban és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nél megpróbálják eltüntetni azokat.

 

 

Ezt Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője közölte kedden sajtótájékoztatón, emlékeztetve: az MSZP korábban feljelentéseket tett a dohányboltpályázatok ügyében.

A politikus arról is beszélt, hogy a trafikügy szálai a Fidesz legfelső köréig vezetnek. Szerinte ezt támasztja alá, hogy Matolcsy György jelenlegi jegybankelnök, korábbi gazdasági miniszter cége már 2009-ben tanulmányt készített a dohányárusítás államosításáról, és a munkába bekapcsolódott a Continental Dohányipari Zrt. is, amelyet Sánta János, a Miniszterelnökséget vezető Lázár János barátja vezet.

Török Zsolt azt mondta: legutóbbi Pócs János, Jászapáti fideszes polgármestere buktatta le magát és párttársait, amikor arról nyilatkozott, településén hányan pályáztak trafiküzemeltetésre. Szerinte a politikus azóta ellentmondásos magyarázkodásba kezdett, “úgy beszél, mintha feletteseit vagy egy titokzatos háttérembert védene”.

“Úgy tűnik, a trafikmutyi egy bűnszervezethez hasonló módon épült ki” – jelentette ki az MSZP szóvivője, aki sajtótájékoztatója után egy Nemzeti Dohánymutyi feliratú táblát akasztott a Fidesz Lendvay utcai székházának kerítésére.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.