Soltész szerint “bajnaista anarchisták” akarták megzavarni az állami táncrendezvényt

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára arról tájékoztatta hétfőn az MTI-t, hogy az Együtt 2014 kitűzőit viselő emberek akarták megzavarni a minisztérium által támogatott, Szabad egy táncra? …az első lépés egymás felé című programsorozat vasárnapi budapesti rendezvényét.

 

 

Soltész Miklós “bajnaista anarchistáknak” nevezte a csoport tagjait, és azzal vádolta meg az Együtt-2014-et, hogy erőszakosan szeretne hatalomra jutni.

“Erőszakos módon szeretne kormányra jutni az a szervezet, amely annak ellenére, hogy az összetartozást és az együttműködést tűzi zászlajára, minden közösségépítő rendezvényt rombolni akar” – fogalmazott a politikus.

Közölte: a társaság provokatívan lépett fel a rendezvényen, és egyebek mellett egy halfejet dobálva próbálta megzavarni a rendben zajló programot.

Soltész Miklós elmondta, miután a közönség kifejezte nemtetszését a hivatalos műsor megszakítása miatt, a rend hamar helyreállt, és később a csoport egyik tagja elnézést kért a szervezőktől.

Az államtitkár szerint mindez jó példája annak, hogy “Bajnai Gordonnak sikerült a saját embereit jégre vinnie”.

Közölte: a minisztérium azért támogatta a rendezvényt, mert egyetért a táncos világgal abban, hogy táncos együttlét jó alkalmat biztosít a társas kapcsolatok kialakításához.

Soltész Miklós azt mondta, a baloldali média és egyben a “Bajnai Gordon által gerjesztett lejárató kampány” ellenére, a Szabad egy táncra? programsorozat első rendezvénye jól sikerült, hiszen országosan közel 100 táncegyüttes csaknem 2000 táncosa mutatta be a különböző táncműfajokat, és a rendezvényeken összesen mintegy 5000-en jelentek meg.

Bejelentette: várhatóan ősszel folytatódik a programsorozat.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.