Gyermeknapon 1000 gombóc fagyit osztanak szét az Adj egyet ajándékba! program segítségével

Országszerte csaknem 1000 gombóc fagyit osztanak szét a gyereknapon: Celldömölkön 500 gombócot, Szekszárdon fagyikupont kapnak a gyerekek, egy budapesti fagyizóban pedig tanárok összefogása révén juthatnak fagylalthoz az Adj egyet ajándékba! program segítségével.

 

 

A celldömölki Löli cukrászda az elsők közt csatlakozott a Magyarországon áprilisban indult Adj egyet ajándékba! jótékonysági programhoz, hogy nehéz helyzetben élő gyerekek is kaphassanak fagyit. A kezdeményezés nem csak a helyieknek tetszett, de a forgalmazó partnerüktől is jelentősebb felajánlás érkezett, így gyermeknapra várhatóan 500 gombóc ajándékfagyival tudnak kedveskedni a gyerekeknek – tájékoztatták közleményben a szervezők az MTI-t.

A mára országosan ismertté vált új adományozási programhoz több mint 250 szolgáltató csatlakozott, így hetente több ezren fizetnek ki “+1” kávét, üdítőt, vagy szolgáltatást a rászorulók javára.

Az eredetileg Nápolyból indult kezdeményezés lényege, hogy ha valaki vásárol egy kávét, akkor kifizethet egy másikat is, amelyet később egy rászoruló kaphat meg. Az akció magyarországi megvalósítói ennél még többet szerettek volna elérni, így nem csak kávét, hanem ételt, vagy bármilyen szolgáltatást lehet vásárolni ajándékba.

A négy magánszemély által alapított és működtetett program eddig csak a Facebookon volt jelen, azonban egy felajánlás révén már elérhető a www.adjegyetajandekba.hu honlap. Itt megtalálható az akcióban részt vevő szolgáltatók listája, valamint ezen a felületen is várják az újonnan csatlakozókat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.