Fidesz: brutális adóemeléssel járna Bajnai kormányzása

A Fidesz szerint Bajnai Gordon kormányra kerülése után az ország adórendszere egyenlő lenne a brutális adóemeléssel, Európa egyik legalacsonyabb adókulcsának eltörlésével, amely akár kétmillió munkavállalót sújtana, sőt már a havi 112 ezer forintot keresőket is.

 

 

Zsigó Róbert, a kormánypárt szóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében reagált így a volt kormányfő Komáromban tett nyilatkozatára. Bajnai Gordon egy helyi szabadtéri fórumon elmondta, egy kormányváltás után az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség új adórendszert vezetne be, amelyben a minimálbér szintjén havi 8-10 ezerrel maradna több az emberek zsebében.

A Fidesz szerint azonban, “ha a Bajnai Gordonon múlna, ugyanazt a veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikát folytatná, mint korábban: a bankok és a multik helyett a magyar munkavállalók cipelnék egyedül a vállukon az ország terheit, a bérből és fizetésből élők pedig ismét lemondhatnának a fizetésük több mint feléről”.

Bajnai Gordon programja szerint a munkavállalók fizetését nem 16 százalékos, hanem 25-48 százalékos adókulcs sújtaná – fogalmazott Zsigó Róbert, hozzátéve: Bajnai Gordon állításaival szemben ez nem egy kis réteg fizetését, hanem 1-2 millió munkavállaló bérét csökkentené radikálisan.

A Fidesz szóvivője hangsúlyozta: a Gyurcsány-Bajnai-kormány adórendszerével Magyarország és a magyar emberek tönkrementek, megduplázódott a munkanélküliség és családok százezrei csak a napi túlélésért küzdöttek. Ezzel szemben ma Európa egyik legalacsonyabb adókulcsa van érvényben Magyarországon, a gyermekes munkavállalókat családi adókedvezmény segíti, és negyven éve nem látott alacsony inflációnak köszönhetően a fizetések tartják értéküket, sőt az infláció fölött emelkednek – fejti ki Zsigó Róbert.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.