Trafik-ügy – A KDNP visszautasít mindennemű gyanúsítgatást

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) visszautasít mindennemű gyanúsítgatást – így reagált a kisebbik kormánypárt Molnár Csaba független képviselő levelére kedden az MTI-nek.

 

 

A KDNP közleményében azt írta: a trafikpályázatokkal kapcsolatos rágalmak éppen azt bizonyítják, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormányok politikusai milyen módszerekkel igyekezhettek befolyásolni az általuk meghirdetett pályázatokat.

“Molnár Csaba is magából indul ki, amikor azt firtatja, hogy ki vett részt hivatalosan, vagy informálisan módon a pályázat kiírásában” – fogalmaztak, hozzátéve: valójában a szocialista mutyizás utólagos bizonyítéka, hogy a pályázat kívánatos eredményét milyen módon gondolja elérni Gyurcsány Ferenc képviselője.

A KDNP szerint árulkodó, hogy a képviselő – talán éppen saját szocialista gyakorlatuk alapján – olyan megbeszélésekre gondol, amely a pályázatok kimenetelének befolyásolására irányult volna. Molnár Csaba levele jól mutatja, milyen módszerekkel “folyatták ki” a szocialista nagytőkések és politikusok a pályázati pénzek milliárdjait 2010 előtt – írják.

A KDNP ezért magától Molnár Csabától vár választ arra, hogyan tűntek el a közpénzek az előző 8 év “mutyikirálysága” alatt – zárul a kommüniké.

Keddi budapesti sajtótájékoztatóján Molnár Csaba azt mondta: hét fideszes, illetve kereszténydemokrata politikus válaszolt a Demokratikus Koalíció (DK) levelére, amelyben a párt nyilatkozatot kért tőlük arról, hogy nem érintettek a trafikpályázatok elosztásában. A DK a múlt héten körülbelül 300 kormánypárti politikusnak, a fideszes és kereszténydemokrata parlamenti képviselőknek, a nagyobb városok és fővárosi kerületek fideszes polgármestereinek, illetve a megyei közgyűlések vezetőinek írt levelet.

Molnár Csaba DK-alelnök a válaszok közül hatot értékelhetetlennek nevezett, mert azok feladói azt írták, nem hajlandóak nyilatkozni. Szavai szerint egyedül a III. kerület polgármestere, Bús Balázs tett egyértelmű nyilatkozatot.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.