MSZP: csak a rokonok és a haverok kaszálnak a Fidesz politikája miatt

Az MSZP szerint bár Orbán Viktor miniszterelnök az aratás évének nevezte az ideit, a Fidesz politikájának köszönhetően csak a rokonok és a haverok “kaszálnak”.

 

 

Hiába a sikerpropaganda, a családok még mindig a gödör alján vannak – mondta Burány Sándor országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: bár a kormányfő a szerdán közzétett GDP-adatokkal kapcsolatban aratásról beszélt, a GDP csökkent az egy évvel ezelőttihez képest, a munkanélküliség nőtt, az államadósság aránya pedig 82 százalékra emelkedett.

Burány Sándor szerint Orbán Viktornak inkább egy Nemzeti dohánybolt avatási ünnepségén kellett volna aratásról vagy még inkább kaszálásról beszélnie, mivel a Fidesz politikájával “a legtöbbet rokonok és haverok kaszálnak”.

Ebből azonban a lakosság semmit sem érez – jelentette ki az MSZP-s politikus, aki szerint hiába a rezsicsökkentés, ha az Orbán-kormány harminc új adót vezetett be 2010 óta, és ha az élelmiszerárak egyre növekednek, a kormány mégsem támogatja a szocialisták áfacsökkentési javaslatát.

Kitért arra is, hogy 2010 óta nem emelkedett a családi pótlék, illetve hogy egy átlagos család három év alatt 300 ezer forintot vesztett az egykulcsos személyi jövedelemadó miatt.

Burány Sándor kérdésre válaszolva azt mondta: Martin Schulz, az Európai Parlament német szociáldemokrata elnöke pontatlanul fogalmazott, amikor egy lapinterjúban arról beszélt, hogy Magyarország “össze akarja írni a zsidókat”. Hozzátette: bár a Jobbiktól valóban elhangzott ilyen kezdeményezés a magyar parlamentben, azt nemcsak a többi ellenzéki párt utasította el, hanem a Fidesz sem “hódolt be” ennek a követelésnek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.