A trafiktörvény ellen tüntetett a DK a Fidesz székházánál

Néhány százan vettek részt a trafiktörvény elleni tiltakozó demonstráción, amelyet a Demokratikus Koalíció (DK) szervezett a Fidesz Lendvay utcai székháza elé szombat délután. A demonstrációhoz az MSZP és az MSZDP is csatlakozott.

 

Varju László országgyűlési képviselő, a DK pártigazgatója beszédében úgy fogalmazott: a Fidesz-maffia azért tud fennmaradni és virágozni, mert 5 ezer embernek évi 10 millió forint könnyű, de bűnös fizetést garantált a dohánypiac újrafelosztásával.

Az Orbán-maffia árnyékállama mára a hivatalos állam helyébe lépett. Se demokrácia, sem tisztességes piacgazdaság nem lesz Magyarországon, amíg ezt a maffiát el nem űzik – hangoztatta az ellenzéki politikus.

Honnan tudja Orbán Viktor, hogy milyen beállítottságú pályázók nyertek trafiküzemeltetési jogot? – tette fel a kérdést Varju László, reagálva a miniszterelnök pénteki rádiónyilatkozatásra.

A Fidesz újraosztotta a piacot, és maguk felé hajlott a keze, ezért feljelentést tettünk a Legfőbb Ügyészségnél a “trafikmutyi” miatt – jelentette be a politikus.

Megfogalmazása szerint “ez a XXI. századi modern magyar maffia történetének bűzlő trágyadombja”. Beszédében keresztapának nevezte Orbán Viktort, majd beszédét “tűnjetek innét!” felszólítással zárta.

Varju László felszólalása után a hallgatóság hosszan skandálta, hogy “Orbán takarodj!”.

Vadai Ágnes, a DK elnökségi tagja beszédében “kis diktátornak” nevezte a kormányfőt, akinek “fontosabb a politikai pártja, mint a hazája”. Az ellenzéki politikus felszólalásában követelte a Portik-ügy, az UD Zrt. és a játékgépekkel kapcsolatos akták nyilvánosságra hozatalát. Orbán Viktor, aki azt állítja magáról, hogy ő ma Magyarország miniszterelnöke, “már régen nem az országot szolgálja” – fogalmazott Vadai Ágnes.

A demonstrálókat a Fidesz-székházra kifeszített hatalmas molinó fogadta, azzal a felirattal, hogy “Együtt a maffiabaloldal”, mellette Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Portik Tamás portréjával.

A demonstrálók egyebek mellett “Megszívtuk”, “A Fidesz súlyosan károsítja az Ön és környezete megélhetését”, “Mutyifilter”, “Nemzeti Maffia Zrt.” feliratú transzparensekkel félig megtöltötték a Lendvay utca Dózsa György út és Rippl-Rónai utca közötti szakaszt. A tüntetés végén Mutyifilter feliratú cigarettás dobozokkal dobálták meg a Fidesz székházát.

A demonstrálók között jelen volt Horváth Csaba, az MSZP alelnöke is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.