Tarlós: alá fogják írni a BKV közszolgáltatási szerződését

A főváros a Budapesti Közlekedési Központon (BKK) keresztül meg fogja kötni a BKV idei közszolgáltatási szerződését – jelentette ki a főpolgármester a Hír TV Magyarország élőben című műsorában csütörtökön.

 

 

Tarlós István arra reagált, hogy a Népszabadság cikke szerint júniusban felmondhatják a bankok a BKV tavaly újrakötött hitelszerződéseit, ha a fővárosi közlekedési cég május 31-ig nem írja alá az idei közszolgáltatási szerződését a Budapesti Közlekedési Központtal, ugyanis a szerződés hiánya szerepel a hitelszerződések rendkívüli felmondási okait tartalmazó listán.

Tarlós István azt mondta: a Népszabadság harmadik éve aggódik a BKV sorsa miatt, de a társaság ma is működik. Hozzátette: a lap a 2014-es választásokig még “6-8-szor fog ezzel riogatni”.

Szavai szerint a feladatellátási megállapodásra vonatkozó felvetéssel csak “az az egy nem stimmel”, hogy a megállapodást természetesen aláírják.     A főpolgármester jelezte: amióta ő vezeti a várost, a társaság egy fillér működési hitelt sem vett fel, míg előtte, a szocialista-szabad demokrata városvezetés idején 112 milliárdot. Megjegyezte, hogy a BKV hitelállománya 78 milliárdról 62 milliárd forintra csökkent az elmúlt három évben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.