Nem engednek fellépni egy állítólag neonáci múltú magyar sportolót Prágában

Nem fog fellépni a pénteki prágai Heroes Gate küzdősport-versenyen Petrovszki Attila magyar versenyző, akinek a mellkasára Hitler képe van tetoválva.

 

 

A prágai kilencedik kerületi önkormányzat és a rendezők azután egyeztek meg Petrovszki mérkőzésének törléséről, hogy a cseh sajtó által neonácinak minősített magyar versenyző prágai fellépésének terve nyilvánosságra került és tiltakozást váltott ki a közvéleményben – jelentette be Tomás Portík, az önkormányzat alelnöke csütörtökön.

“A versenyző szélsőséges múltjáról a szerződés aláírásának pillanatában semmiféle információnk nem volt” – állította Ladislav Kutil, a szervezők nevében kiadott közleményében.

A magyar versenyző tervezett fellépése miatt csütörtökön rendkívüli ülést tartott Prága kilencedik kerületének önkormányzata. Az ülésen elfogadott határozatban sürgették a mérkőzés törlését a programból. Ennek elmaradása esetén az önkormányzat kilátásba helyezte támogatásának megvonását.

Petrovszki múltjára a Romea.cz prágai roma hírportál hívta fel a figyelmet. Jarmila Balázová, a hírportál főszerkesztője az MTI tudósítójának megerősítette, hogy Petrovszki mérkőzését törölték a programból.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.