Trafik – MSZP: központilag szervezett korrupció történt

Az MSZP szerint a nyilvánosságra került bizonyítékok alapján világossá vált, hogy a “trafikmutyi” nem egy elszigetelt korrupciós akció, azt a Fidesz központilag szervezte. Erről Lukács Zoltán, a szocialisták frakcióvezető-helyettese beszélt vasárnap Budapesten.

 

 

Az ellenzéki politikus a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, mára egy hangfelvétel és egy levél is bizonyítja, hogy az állami dohánycég és a pályázatok ellenőrzésével megbízott minisztérium kiadta a dohányboltok üzemeltetésére jelentkezők névsorát, hogy azt politikai alapon osztályozhassák helyi fideszes vezetők.

“Kártyavárként omlottak össze a kormánypárti politikusok hazugságai” – fogalmazott a szocialista politikus, hozzátéve: korábban Horváth István szekszárdi polgármester, valamint Lázár János és Kósa Lajos is hazudott, amikor cáfolta a trafikokról történt politikai egyeztetéseket.

A frakcióvezető-helyettes szerint a trafikok “aktivista hálózatként, logisztikai bázisként” működhetnek a Fidesznek a jövő évi választásokon.

Lukács Zoltán hangsúlyozta, ki kell deríteni, “meddig ér a trafikbotrány”. Szerinte “mindenkinek világos lehet, hogy Orbán Viktor tudta nélkül ez nem történhetett meg”. Rámutatott, az ügy kivizsgálása során kiderülhet az is, az ügyészség a törvényt, vagy a Fideszt képviseli. Amennyiben ugyanis az ügyészség a választási kampány előtt nem indít érdemi vádemeléseket a pályáztatás ügyében, hanem “névtelen senkiket gyanúsít súlytalan bűncselekményekkel”, akkor “tényként kezelhetjük az eddigi gyanút”, miszerint az ügyészség a “Fidesz pártirányítása alatt áll” – fejtette ki.

Az ellenzéki politikus a hvg.hu birtokába került hangfelvétel alapján további bűncselekmények gyanúját is felvetette, mivel a hallottakból szerinte az is kiderül, hogy a Fidesz vagy nyilvántartást készített a három évvel ezelőtti kopogtató cédulákról, vagy megőrizte azokat.

Az MSZP minderre hivatkozva a nemzeti dohányboltokra kiírt pályázatok megsemmisítését, majd a kérdés újraszabályozását és új pályáztatást követel – tette hozzá Lukács Zoltán.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.