Budaörs is részt vesz – Ma kezdődik az Országos Rajzfilmünnep

Magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs animációs filmeket, rajzfilmeket tekinthetnek meg az érdeklődők a ma kezdődő Országos Rajzfilmünnepen. Az egyik helyszín a Jókai Mór Művelődési Központ Budaörsön.

 

 

A programsorozathoz idén 37 város csatlakozott mintegy hetven helyszínnel. A közönség megnézheti egyebek mellett a János vitéz, a Fehérlófia, a Hófehér, a Macskafogó, a Lúdas Matyi, a Vuk, a Bogyó és Babóca – 13 új mese című alkotást – ismertette a programot Mohácsi Anna főszervező az esemény sajtótájékoztatóján.

RAJZFILMÜNNEP BUDAÖRSÖN A JMMK-BAN

 

Az Országos Rajzfilmünnep programsorozatának keretében a budaörsi Primanima Animációs Fesztivál szervezői animációs műhelyt tartanak iskolás gyerekek és családtagjaik számára a május 12-én, délelőtt 10 órától megrendezésre kerülő Rajzfilmünnepen.

 

10-től 16 óráig várják a 7-14 éves gyerekeket és szüleiket a Jókai Mór Művelődési Központba azon a gyerekfoglalkozáson, ahol az Illyés Művészeti Akadémia diákjai segítik az első rajzfilmfigurák és mozgássoruk megrajzolását, és ahol elkészíthetik első animációs filmjüket.

 

A programot mindazoknak ajánlják, akik szeretnek alkotni, lenyűgözi őket a megmozduló rajz csodája, és nem restek fejest ugrani az animáció varázslatos világába.

A rajzfilmünnepen részt vesz Balassagyarmat, Balatonfüred, Békéscsaba, Budaörs, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dunaföldvár, Dunaújváros, Eger, Gödöllő, Gyöngyös, Győr, Gyula, Hévíz, Hódmezővásárhely, Kazincbarcika, Kecskemét, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Orosháza, Pápa, Salgótarján, Sárospatak, Sopron, Szarvas, Szeged, Szentendre, Szerencs, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Szolnok, Szombathely, Tapolca és Tatabánya, a fővárosban a Gozsdu Udvar, az Örökmozgó Filmmúzeum, a Tabán mozi, az Átrium Film-Színház, a MiMozink Lurdy ház, a MiMozink Óbuda és a KEDDshop.

Idén a Kecskemétfilm meséit is vetítik, így a Magyar Népmesék, a Mesék Mátyás királyról, A világlátott egérke, a Leo és Fred szintén szerepel a kínálatban, mint ahogy a japán Walt Disneyként emlegetett Mijazaki Hajao alkotásai is. A vetítések mellett animációkészítés, sétahajózás, kézművesfoglalkozás, játszóház és vetélkedő is szórakoztatja a látogatókat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.