Szombaton megváltozik a forgalmi rend a Baross téren

Szombaton megváltozik a forgalmi rend a VIII. kerületi Baross téren, emiatt több autóbusz megállóhelyét is áthelyezik – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön.

 

 

A közlés szerint szombattól várhatóan július elejéig a belváros felé tartó forgalom előtt megnyitják a Baross tér északi oldalán, a Thököly útról a Rákóczi út felé tartó útpályát. Emiatt módosul a tér forgalmi rendje: a Kerepesi út felől érkező járművek a pályaudvar előtti szakaszon elhaladva balra fordulva érik el az új útszakaszt.

A Thököly útra továbbra is csak a taxik, a tömegközlekedési járművek és az építkezéssel összefüggő forgalom hajthat be. A Kerepesi úton a Hungária körút felé tartó forgalom rendje nem változik, a sávok vonalvezetése azonban új lesz – írta a BKK.

A forgalmi rend megváltozása miatt áthelyezik az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 173-as, a 173E, a 178-as, a 907-es és a 973-as jelzésű, a Blaha Lujza tér felé tartó autóbuszok megállóhelyeit. Az új megállóhelyet a Thököly úton, a Nefelejcs és a Bethlen Gábor utcai szakaszon, az Arzenál Áruház előtti részen jelölik ki.

A Baross tér felszínrendezéséről bővebb tájékoztatás olvasható a BKK honlapján (http://www.bkk.hu/2012/11/megkezdodott-a-baross-ter-felszinrendezese).

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.