Magyar sikerek az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáján

Levélben gratulált az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáján sikerrel szereplő magyar diákoknak a felsőoktatási államtitkár, az idei 20. jubileumi versenyen a magyar csapat négy díjat szerzett.

 

 

A felsőoktatási államtitkárság kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, hogy az Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciáját Indonéziában rendezték április 13. és 22. között. A 23 országból érkezett középiskolás diákok 6 szekcióban, matematikából, fizikából, informatikából és környezettudományból meghirdetett angol nyelvű versenyen mérték össze tudásukat. Az öttagú magyar csapat négy díjjal tért haza.

Az elért eredményekhez a csapat tagjainak, Bényei Évának, Szűcs Botondnak, Kalapos Andrásnak, Pap Zsófiának és Kovács Dominikának Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár levélben gratulált.

Klinghammer István azt írta, vallja, hogy minden gyermeknek olyan utat kell választania, amelyben tehetségét, műveltségét saját és későbbiekben közössége javára is kamatoztathatja. De ahhoz, hogy megtalálja az egyéniségéhez leginkább illő hivatást, kitűnő oktatói munka és pedagógiai program szükségeltetik, már a középiskolában is. Így különösen nagy öröm számára, ha a hazánkat külföldön képviselő középiskolás diákok kitűnő eredményeket érnek el nemzetközi konferenciákon, diákolimpiákon – írta a felsőoktatásért felelős államtitkár.

A környezettudomány területén első helyezést elérő Bényei Éva a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának tanulója. Szűcs Botond, a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium diákja, fizika tudományterületen második helyezést ért el, míg Kalapos András, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Iskolájának tanulója szintén fizika tudományterületen harmadik helyezett lett. A csapat tagja volt Pap Zsófia, aki az Arany János Református Gimnázium, Szakképző Iskola és Diákotthonból érkezett a versenyre, és Kovács Dominika, a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium diákja is – olvasható a közleményben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.