Alkotmánymódosítás – A Külügyminisztérium nyilvánosságra hozta a nemzetközi szakvéleményt

A Külügyminisztérium nyilvánosságra hozta honlapján azt a szakvéleményt, amelyet külföldi alkotmányjogászok készítettek a negyedik alkotmánymódosításról Martonyi János külügyminiszter felkérésére.

 

 

A tárca az erről szóló keddi közleményében felidézte: Martonyi János az Országgyűlésben április 15-én szóban, majd április 29-én írásban is bejelentette, nemzetközileg elismert alkotmányjogászokat kért fel arra, hogy formáljanak véleményt az alaptörvény negyedik módosításáról. Az elkészült szakvélemény a Külügyminisztérium honlapján olvasható, az eredeti francia nyelvű dokumentum mellett annak magyar és angol nyelvű fordítása is.

A szakvéleményt Francis Delpérée belga szenátor, a Louvaini Katolikus Egyetem emeritus professzora, a Nemzetközi Alkotmányjogi Akadémia elnöke, Pierre Delvolvé francia akadémikus, a Párizsi Panthéon-Assas Egyetem emeritus professzora és Eivind Smith, az Oslói Egyetem Közjogi és Nemzetközi Jogi Intézetének egyetemi tanára, a Norvég Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Intézetének elnöke, a Nemzetközi Alkotmányjogi Szövetség alelnöke készítette.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.