A házelnök visszautasította Szanyi Tibor interpellációját

Visszautasította Kövér László házelnök a szocialista Szanyi Tibor hétfőre tervezett interpellációját, az indoklás szerint azért, mert kijelentései sértették volna az Országgyűlés tekintélyét, és fegyelmi intézkedésekre is okot adhattak volna. Az MSZP-s politikus így újságíróknak olvasta fel a szöveget. Szerinte abban egyetlen olyan kifejezés sem szerepel, amelyet kormánypárti politikus ne használt volna már az ülésteremben, így a házelnök döntése példátlan és elfogadhatatlan.

 

 

Szanyi Tibor a trafikpályázatokkal kapcsolatos kérdést Németh Lászlóné fejlesztési miniszternek címezte volna. Úgy fogalmazott: a trafikokat a Fidesz “haverjai és csókosai” kapták meg üzemeltetésre.

“A maffiakormánynak mit sem számít, hogy több tízezer benzinkutastól, élelmiszerboltostól, újságostól és trafikostól vette el a megélhetést” – jelentette ki, megjegyezve: az árusítóhelyek számának csökkentésével és az árrés felemelésével az eddigi haszon ötven-hatvanszorosára számíthatnak a trafiküzemeltetők, akik alkalmazottakat, strómanokat “válogathatnak a frissen kisemmizett nyomorultak közül”.

“Nem sül le a bőr a képükről?” – tette fel a kérdést Szanyi Tibor, aki egy Mutyifilter feliratú, narancssárga cigarettás dobozt mintázó kartonlapot is felemelt volna az ülésteremben, de végül ezt is csak az újságíróknak mutatta be.

A szocialista politikus példátlannak és elfogadhatatlannak nevezte Kövér László döntését, mondván, a házelnök egy képviselő kérdezési jogát korlátozta. Szanyi Tibor – akit a közelmúltban havi tiszteletdíjának harmadára büntetett az Országgyűlés, amiért interpellációja után középső ujját felfelé tartva beintett a Jobbik-frakciónak – azt mondta, nem is tudja, “mondja vagy mutassa” a véleményét a házelnöki döntésről.

 

 

 

Fidesz: Szanyi megint átlépett egy határt

Az MSZP-s Szanyi Tibor megint átlépett egy határt – így kommentálta a Fidesz szóvivője a szocialista politikus visszautasított interpellációjának ügyét.

Kövér László házelnök – az indoklás szerint – azért utasította vissza Szanyi Tibor hétfőre tervezett interpellációját, mert kijelentései sértették volna az Országgyűlés tekintélyét, és fegyelmi intézkedésekre is okot adhattak volna.

Szanyi Tibor szerint egyetlen olyan kifejezés sem szerepelt interpellációjának szövegében, amelyet kormánypárti politikus ne használt volna már az ülésteremben, így a házelnök döntését példátlannak és elfogadhatatlannak nevezte.

Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján azt mondta, a házelnöki titkárság tájékoztatása szerint az interpelláció szövegében olyan alpári fordulatok voltak, amelyek nem méltóak az Országgyűléshez. “Szanyi Tibor ebben a műfajban már nem kezdő, mindig feszegeti a határokat” – fogalmazott a kormánypárti politikus, hozzátéve, hogy az MSZP-s képviselő már megint átlépte azt a küszöböt, amely nem illik a parlament méltóságához.

A szóvivő reagált arra az MSZP-s törvényjavaslatra is, amelyben azt kezdeményezik: a trafiktörvénynek csak azok a rendelkezései lépjenek életbe július 1-jén, amelyek a fiatalkorúak cigarettához jutását gátolják. Hoppál Péter ezzel kapcsolatban azt mondta: a szocialisták javaslatát komolyan kell venni, de az ő komolyságukat az alapozná meg, ha teljes egészében hatályon kívül helyeznék a Gyurcsány-Bajnai-korszakot.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.