Villám csapott egy családi házba Törökbálinton, elöntötte a víz az M7-es alagútját

Többórás munkával péntekre virradó éjszaka a tűzoltók eloltották azt a tüzet, amely egy törökbálinti családi ház tetőszerkezetében keletkezett, feltehetően villámcsapás miatt – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

 

 

Spitz Alexandra elmondta, hogy a Kerekdomb utcai 250 négyzetméteres, háromszintes családi ház tetőszerkezete teljesen leégett, de a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat. Az érdi, a törökbálinti és a fővárosi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, vízhiány miatt vízszállító járművekre is szükség volt a tűz oltásához. Jelenleg már az utómunkálatok zajlanak, ezek körülbelül másfél óráig tartanak majd.

A szóvivő – pontosítva korábbi közlését – elmondta, hogy a házban ketten tartózkodtak, amikor kigyulladt a tető, de nem sérültek meg.

A vízhasználat miatt viszont olyan károk keletkeztek a házban, hogy nem biztos, hogy visszatérhetnek majd éjszakára a lakók.

Spitz Alexandra elmondta azt is, hogy a polgármester és az érdi katasztrófavédelmi kirendeltségvezető is a helyszínen van, és ha szükség van rá, gondoskodnak arról, hogy a lakókat ideiglenesen máshol helyezzék el.

 

 

 

Elöntötte a víz az M7-es törökbálinti közúti alagútját

 

Derékig érő víz gyűlt össze péntekre virradó éjjel a törökbálinti Bajcsy-Zsilinszky utcában, az M7-es autópálya közúti alagútjában, tűzoltók beavatkozására volt szükség – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője pénteken az MTI-vel.

Spitz Alexandra elmondta, hogy a térségben kitört heves esőzések nyomán elöntött alagutat éjjel két óra körül a rendőrség lezárta. Később kiderült, a bajt egy hordaléktól eldugult csatorna okozta.

A helyszínre vonuló érdi tűzoltók kitisztították a csatornát, így szivattyúzásra nem volt szükség, rövid időn belül levonult a víz, s szabaddá vált az út – tette hozzá a szóvivő.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.