Portik-Laborc ügy – MSZP: Kocsis Máté és Kósa Lajos kérjen bocsánatot!

Az MSZP arra szólítja fel Kocsis Mátét, a Fidesz kommunikációs igazgatóját és Kósa Lajost, a párt ügyvezető alelnökét, hogy kérjenek bocsánatot a Portik-Laborc ügyben tett nyilatkozatuk miatt, vagy a szocialista párt jogi lépéseket tesz ellenük.

 

 

Az MSZP pénteki közleményében azt írta: a Kósa Lajost lejárató videofelvételről kiderült, hogy az még 2007-ben készült, így nem lehet folyománya a 2008-ban létrejött Portik-Laborc találkozónak. “Kocsis Máté és Kósa Lajos hiába haknizta körbe gyorsan a sajtót, világosan kiderült: alaptalanul vádaskodtak” – írta az ellenzéki párt.

Az MSZP ezért közleményében arra szólította fel a két fideszes politikust, hogy haladéktalanul kérjenek bocsánatot kijelentéseikért, de ha ez nem történik meg, akkor az MSZP megteszi a megfelelő jogi lépéseket velük szemben.

Az ügy előzménye, hogy az M1 szerda esti Híradójában – egy a birtokukba került három évvel ezelőtti rendőrségi dokumentumra hivatkozva – azt közölték: Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója állhatott a Kósa Lajos ellen a 2010-es országgyűlési választások előtt indult lejárató akció mögött.

Egy hónappal a 2010-es országgyűlési képviselő-választások előtt került fel az internetre az a videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósa Lajost. A felvételen szereplő férfi később azt mondta, hogy NBH-sok (Nemzetbiztonsági Hivatal) kényszerítették a szöveg felolvasására. Az ügyben nyomozás is indult, amelyet felfüggesztettek.

Kósa Lajos ezzel kapcsolatban csütörtökön, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: “politikai bűnözők vannak a szocialisták között”, s amíg ezt az MSZP nem tisztázza, addig nem lehet demokratikus és “normális” pártnak tekinteni. “Egy demokratikus országban nincs helye az MSZP-nek” – jelentette ki.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szintén csütörtökön, sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Fidesz szerint a baloldal válasszal tartozik arra a kérdésre, hogy kik állnak Kósa Lajos lejáratásának hátterében, ki volt a megbízó.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.