Több térségre riasztást adtak ki a várható heves zivatarok és felhőszakadások miatt

Több térségre mind a várható heves zivatarok, mind a felhőszakadás miatt citromsárga, vagyis elsőfokú riasztást adott ki csütörtök délután az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 

Az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésük szerint Budapest, valamint Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Bács-Kiskun, Tolna, Baranya, Somogy és Veszprém megyék több térségében már a következő órákban számítani kell olyan heves zivatarokra, amelyeket kárt okozó szél, valamint nagyméretű jég kísérhet. Az intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A csütörtök éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint Hajdú-Bihar és Békés megye kivételével az egész országban lehetnek heves zivatarok, illetve felhőszakadás. Ezek miatt a legtöbb helyen elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki csütörtökre, de Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyékben másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A jelenlegi előrejelzés szerint pénteken napközben és este az ország keleti, délkeleti felében lehet dörgés, villámlás. Emellett néhol – főként a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén – heves zivatar is lehet, amelyet 90 kilométer/ óra fölötti szélroham és nagyobb méretű jég kísérhet. Ezzel együtt helyenként rövid idő alatt nagy mennyiségű – 20-40 milliméter, sőt kis valószínűséggel ennél több – csapadék is hullhat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.