Budaörs – Felhívás óvodai jelentkezésre

A köznevelési törvény értelmében óvodába az a gyermek vehető fel, aki a harmadik évét betöltötte. A budaörsi óvodákba jelentkezni május 2-án és május 3-án lehet. Az óvodavezetők 2013. május 21-e után tájékoztatják a szülőket a gyermek felvételéről.

 

 

Az Önkormányzat oldalán olvasható felhívás szerint a 2013/2014-es tanévre május 2-án 7.30-18.00 óra között, illetve május 3-án 7.30-17 óra között jelentkezhetnek. Az óvodákba csak azon gyermekek vehetők fel, akik a harmadik életévüket betöltötték. A közleményben az is olvasható, hogy “a gyermek, abban az évben, melyben ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni.”

A jelentkezés során be kell mutatni a gyermekorvos igazolását a gyermek óvodai érettségéről; a szülő (gondviselő) személyi igazolványát és lakcímkártyáját vagy munkahelyi igazolását abban az esetben, ha budaörsi munkahely alapján kéri a gyermek felvételét; a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (lakcímkártyát).

A szülők – lehetőség szerint – a jelentkezéskor gyermeküket is vigyék magukkal. Az óvodavezetők 2013. május 21-e után tájékoztatják a szülőket a gyermek felvételéről.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.