Közlekedésbiztonsági napot tartottak Budaörsön

A Budaörsi Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a 2013-as évben kiemelten foglalkozik a közlekedés legvédtelenebb résztvevőivel, a gyalogosokkal és a kerékpárosokkal.

 

 

A program elsődleges célja, hogy a kerékpárosok által elszenvedett, vagy az általuk okozott balesetek számát csökkentse, illetve megelőzze.

Védelmük érdekében különböző akciók, közlekedésbiztonsági ellenőrzési sorozatok lesznek egész évben az illetékességi területen, mivel 2012-ben a kerékpárosok és a gyalogosok által okozott balesetek aránya 2011-es adatokhoz képest – kis százalékban ugyan, de –  nőtt.   Idén az első ilyen rendezvényre április 13-án került sor.

A Budaörsi Rendőrkapitányság a Pest megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságával és a Decathlonnal közös szervezésben kerékpáros közlekedésbiztonsági napot tartott szombaton, délelőtt 10:00 órától. A rendezvénynek a budaörsi Decathlon parkolója adott otthont.

Színes programokkal vártak mindenkit, többek között volt 5 km-es közös családi biciklis túra Budaörs területén, KRESZ oktatás és ügyességi versenyek, kerékpáros bemutató és akadályverseny, valamint tombola.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.