Közel- és makrofényképezés a természetben

A közelség varázsa – Közel- és makrofényképezés a természetben: a legfontosabb ismeretek a szokásos műszaki szakzsargon helyett érthető és olvasmányos módon mindenkinek aki műveli vagy érteni akarja a fotózást.

 

Egy, a hazai könyvpiacon példa nélkül álló vállalkozás eredményét tartja kezében az Olvasó. A fényképezés iránt érdeklődők egyre növekvő száma ellenére, magyar nyelven még nem jelent meg olyan könyv, amely a legfontosabb ismereteket a szokásos műszaki szakzsargon helyett érthető és olvasmányos módon tárta volna az olvasók elé, sem olyan, amely szűkebb témájául a közel- és makrofényképezést választotta volna.

Az Akadémiai Kiadó legújabb kötete mindkettőre egyszerre vállalkozik: egyfelől általános tankönyvként bemutatja a fényképezés alapjait az expozíciótól a zár működésén át a vakus megvilágításig, tanácsot ad a fényképezőgép kiválasztásához, tárgyalja a főbb objektívtípusokat és az alapvető esztétikai tudnivalókat, másfelől pedig makrofotós szakkönyvként továbbvezet a természet kis részletei megörökítésének összetett, de megérthető és élvezetes világába.

Kapható itt (kattints)!

Horváth Balázs, a szerző több mint 400 színes felvétel bemutatásával igyekszik kedvet csinálni a makrovilág felfedezéséhez, megadja a képek expozíciós adatait, továbbá tájékoztat a legtöbb kép elkészítésének körülményeiről is, méghozzá humoros és olvasmányos formában. A kis lények világa varázslatos, rejtélyes, de a fotózásnak nem szabad, hogy legyenek titkai – ez a gondolat hatja át a könyvet. A kötetet profik és amatőrök, kezdők és haladók, fiatalok és idősek, alázatosak és nagyképűek, természetbarátok és otthonülők, a kütyük iránt közömbösek és a fotóstechnika rajongói egyaránt haszonnal forgathatják.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.