Ellenzéki szerepben – Wittinghoff Tamás

Heti Válasz értesülése szerint újra együtt politizál Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester és Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke a Szabadelvű Polgári Egyesület nevű ellenzéki formációban. A szervezet a demokráciát fontosnak tartókat akarja megszólítani. Bár az egyesület nem tervezi párttá alakulását. 

Kuncze Gábor, az egyesület elnöke az MTI-nek azt mondta, egyesületük nem titkolt célja, hogy egyfajta képviseletet jelentsen a szabadelvűek és a liberálisok számára, mert úgy gondolják: nem az általuk kívánt irányba mennek a dolgok Magyarországon. Az egyesület szerint minden szavazatra is szükség van ahhoz, hogy egy széleskörű összefogás keretében a FIDESZ leváltható legyen.  A Heti Válasz  internetes oldalán azt írja, információik szerint a szervezet szoros kapcsolatra törekszik a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval. Kuncze Gábor ezt nem erősítette meg.  Az egyesület elnöke az origo.hu -nak adott interjújában úgy fogalmazott, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval még nem tárgyaltak együttműködésről.

A Heti Válasz a szervezet honlapjára hivatkozva azt írja, hogy “az SZDSZ egykori elitjét tömörítő”, “eddig tetszhalott” Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) elnöke Kuncze Gábor. Az elnökség tagja rajta kívül a Szabad Demokraták Szövetségéből 2009-ben kilépő Sándor Klára, Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester valamint Turi Tamás, egy 22 éves jogászhallgató.

Kuncze Gábor a politikába való visszatérését azzal indokolta, hogy egyre nagyobb volt rajta a nyomás. Egyre többen kerestek meg, “hogy csináljak valamit, mert kíváncsiak a véleményemre” – mondta.  Hozzátette, a Szabadelvű Polgári Egyesület tagjai részéről is az volt az igény, hogy legyen aktívabb.

A Heti válasz információi szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) vezetői többször tárgyaltak Kunczéék “hasznosításáról”, de végül az a megoldás született, hogy a liberálisok szervezetileg nem csatlakoznak a DK-hoz. A különállás ugyanis lehetőséget teremt arra, hogy az SZPE saját jogon jelenjen meg az ellenzéki kerekasztal-kezdeményezéseken – így eggyel több Gyurcsányhoz lojális szervezet lehet majd tagja a “balliberális véleményvezérek által szorgalmazott Orbán-ellenes olajfa-koalíciónak” – írja a lap internetes oldala. Kuncze Gábor ezt cáfolta, de az ellenzéki összefogást az egyetlen járható útnak nevezte.

A részletekről és Wittinghoff Tamás esetleges politikai célkitűzéseiről hamarosan hírt adunk.

Wittonghoff Tamás

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.