Házasság hete rendezvénysorozat

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) üdvözli a Házasság hete című rendezvénysorozatot, amely a család alapját jelentő házasság fontosságára hívja fel a figyelmet.

 

A házasságkötések számának sajnálatos csökkenése és a válások számának növekedése olyan jelenség, amelynek negatív hatása egész társadalmunkon érezhető – írta az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében a kisebbik kormánypárt, amely a házasság hete alkalmából arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy “a boldogság elérésének és a személyiség kiteljesedésének legbiztosabb módja a házasság értékeinek megőrzése és megélése, amelyet pozitív példák bemutatásával kell a fiatal nemzedékkel megismertetni”.

Szerintük az értékek relativizálása, a hiteles emberi megnyilvánulások hiánya a média közvetítésével azt a látszatot keltik, hogy a házasság, mint intézmény elavult, ugyanakkor tudományosan igazolt tény, hogy a házasságban élők kiegyensúlyozottabb életre számíthatnak és magasabb életkort érnek meg, mint azok, akik csak élettársi kapcsoltra lépnek egymással.

A komolyabb elköteleződést feltételező házasság erősebb érzelmi stabilitást ad, ezért itt nagyobb a gyermekvállalási kedv, ily módon a házasságkötés nemcsak egyéni döntés, hanem annak komoly társadalmi és gazdasági következményei is vannak – olvasható a kommünikében.

A házasság hete programjait a Bálint-naphoz kötődően tartják, a nyitó esemény vasárnap a debrecen-nagyerdei református templomban volt, ahol Bölcskei Gusztáv református püspök hirdetett igét. Ezen a héten a központi rendezvényeknek a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium ad otthont, de többek között Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Budaörsön, Érden, Gödöllőn, Kecskeméten, Székesfehérváron, Vácott és Veszprémben is programokkal várják az érdeklődőket. A ma már huszonegy országban megszervezett házasság hete mozgalom nemzetközi konferenciájának idén Budapest ad otthont március 31. és április 2. között.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.