Rövidpályás gyorskorcsolya Eb – Heidum Bernadett ezüstérmes 1000 méteren

Ezüstérmet nyert vasárnap 1000 méteren Heidum Bernadett a rövidpályás gyorskorcsolyázók csehországi Európa-bajnokságán, Mlada Boleslavban, ezzel bejutott a szuperdöntőbe.

A szombaton 500-on bronzérmes Keszler Andrea a közepes távon az elődöntőig jutott, de ez is elég volt ahhoz, hogy Heidumhoz hasonlóan harcba szállhasson az összetett Európa-bajnoki címért a délutáni 3000 méteres szuperfináléban, ahol a legjobb nyolc korcsolyázó csap össze.

Lajtos Szandra az 1000 méteres verseny negyeddöntőjében kényszerült búcsúra, s az már biztos, hogy ő összetettben a 14. helyen zár.

A férfiaknál 1000 méteren Béres Bence nagyszerű teljesítménnyel elődöntős volt, ott azonban futamában negyedik lett, s a legjobb négy korcsolyázó közé nem került be. Béres ezzel összetettben a 14. helyen fejezi be a kontinensviadalt, az 1000 méteren a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült Liu Shaolin Sándor pedig a 18. pozícióban zárja pályafutása első felnőtt Eb-jét. A férfiaknál 50-en, a nőknél 38-an indultak el az Európa-bajnokságon.

A Heidum, Keszler, Lajtos, Tóth Patrícia összetételű női váltó a nap zárásaként döntőt vív a németekkel, az olaszokkal és a hollandokkal, míg a Béres, Liu, Burján Csaba, Knoch Viktor alkotta férfi staféta nem lesz érdekelt a férfiak fináléjában, miután a pénteki selejtezőben kiesett..

 

Comments Closed