Rövidpályás gyorskorcsolya Eb – Bronzérmes a női váltó

Bronzérmet nyert a Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Lajtos Szandra, Tóth Patrícia összetételű női váltó vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók csehországi Európa-bajnokságán, Mlada Boleslavban.

A magyar staféta a címvédő hollandokkal, valamint az olaszokkal és a németekkel vívta a 3000 méteres döntőt, melynek során a holland és az olasz korcsolyázók küzdöttek egymással az első helyért, s bár a magyarok a táv feléig harcban voltak az első helyért – rövid ideig vezettek is –, végül a jócskán lemaradó németekkel szemben kellett megőrizniük harmadik helyüket. A holland váltó címét megvédve diadalmaskodott, a második helyen pedig az olaszok értek célba.

A férfiaknál ugyancsak holland siker született váltóban, az ezüstérmet az oroszok, a bronzot pedig a németek nyerték. A Béres Bence, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor összetételű magyar váltó már a pénteki selejtezőben búcsúzott.

A magyar csapat így három éremmel zárta a kontinensviadalt, Heidum vasárnap 1000 méteren ezüstöt, Keszler szombaton 500 méteren bronzot nyert.

    Eredmények, váltó:

    férfiak, Európa-bajnok:
———————–
Hollandia (Niels Kerstholt, Daan Breeuwsma, Freek van der Wart, Sjinkie Knegt)
2. Oroszország
3. Németország

    nők, Európa-bajnok:
——————-
Hollandia (Jorien Ter Mors, Anita van Doorn, Sanne van Kerkhof, Yara van Kerkhof)
2. Olaszország
3. Magyarország (Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Lajtos Szandra, Tóth Patrícia)

Comments Closed