Fővárosi Közgyűlés – Az év végére fejeződhet be a Móricz Zsigmond körtér átépítése

Csak az év végére, de több százmillió forinttal kevesebb pénzből fejeződhet be a Móricz Zsigmond körtér forgalomtechnikai rendezése, miután a képviselők elfogadták az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

A közgyűlés augusztusban fogadott el egy javaslatot, amelyben mintegy 430 milliós költséggel 2012 közepére tervezték a Móricz Zsigmond körtér 4-es metróval összefüggő felszínrendezését. Az új – 28 igennel és 1 tartózkodással elfogadott – javaslat féléves csúszással 2012 év végére tolhatja ugyan a munkák befejezését, de az eredetileg becsült 430 millió helyett csak 160 millió forintba kerülhet a kivitelezés.

Ennek keretében lecserélik a körtér mészkő díszburkolatát, mert felületén repedések keletkeztek, tisztítása nehézkes, és télen balesetveszélyes. A gyalogos- és kerékpároszónák kialakítása mellett a Fehérvári út felől megszűnik a személyautók közlekedése, az autóbuszok behajtása azonban nem változik.

Az előterjesztés szerint megvalósul a körtér kerékpáros átjárhatósága, és kedvezőbbek lesznek a közösségi közlekedés átszállókapcsolatai.

facebook: