A WikiLeaks alapítója saját műsorral jelentkezik a Russia Today televízióban

A WikiLeaks alapítója, Julian Assange saját beszélgetős műsort indít márciustól a Russia Today angol nyelvű televíziós csatornán.

Az exkluzív műsort a Kreml által alapított, ugyanakkor az orosz állami médiához képest sokkal szabadabb hangú televízió úgy reklámozza, mint a kibertér leghíresebb szereplője, Julian Assange hamarosan induló talkshow-ját. A WikiLeaks alapítója maga szerkeszti és vezeti majd a műsort, amelyet kedvenc témájának, az ellentmondásoknak szentel majd.

“A show, mely 2012 vitathatatlanul legnagyobb érdeklődéssel várt sorozatai között lesz, a forradalmárokat, a gondolkodókat és a nagypolitika szereplőit, a bennfenteseket szólítja meg, akikkel Assange egyértelműen azonosulni tud, aki maga is meglehetősen ellentmondásos személyiség”- olvasható a Russia Today honlapján lévő beharangozóban.

A 40 éves ausztrál média-és internet-vállalkozó a napi aktualitásokat készül megvitatni azokkal, akik hite szerint a holnap formálói lehetnek.

Saját magát a kiszivárogtatásaival világhírűvé vált WikiLeaks alapítója ” egy igazságosabb világ úttörőjének és a politikai elnyomás áldozatának” tartja, ezért azt ígéri, hogy új típusú televíziózást mutat be. Assange azt ígéri, hogy csodálatos show vár a nézőkre

Sokan már most tudni szeretnék, hogy beszélgetős műsora a Russia Todayen akkorát fog-e robbanni, mint amekkora botrányt keltett a WikiLeaks portálon közölt titkos diplomáciai dokumentumok ügye, amely az amerikai történelem során a legnagyobb méretű kiszivárogtatás volt, és amely mögött Assange és csapata állt.

A talkshow-t házi őrizetben forgatja Assange: másfél év óta egy barátja angliai vidéki kastélyában él.

Az első epizódot Assange Nagy-Britanniában sorra kerülő legfelsőbb bírósági tárgyalása előtt alig egy héttel veszik fel. Svédország kérte kiadatását, ahol szexuális zaklatás ellene a vád. Julian Assange-ot 2010 decemberében, Londonban tartóztatták le európai elfogatóparancs alapján..

A Russia Today televízióban márciustól látható beszélgetések részleteiről egyelőre semmit nem árulnak el, így a vendégek neve is titok. A műsort kábeltévék és műholdak is sugározzák majd, így körülbelül 600 millió nézője lehet a mára megkötött szerződések szerint.

A Kreml 2005-ben alapította a Russia Today televíziót azzal a céllal, hogy az orosz álláspontot közvetítse az országban történtekről az angol ajkú nézők számára.

Enhanced by Zemanta

Comments Closed