Kábellopás miatt egy teljes napra leállt a 41-es villamos

Kedd kora reggel 300 méter kábelt tüntettek el ismeretlen tettesek a Budaörs Kamaraerdő és a Budapest Batthyány tér között közlekedő 41-es villamos vonalán. Ezzel 3 és fél millió forintos kárt okozva a BKV-nak.

A kábel pótlása üzemzárás után, kedd éjszaka fejeződött be. A 41-es villamosok módosított útvonalon, a Batthyány tér és a Savoya Park között közlekedtek. A Savoya Park és Kamaraerdő között villamospótló autóbuszokkal lehetett utazni. A BKV-t jelenlegi anyagi helyzetében rendkívül hátrányosan érinti az eset. Ugyanis az alkatrészek beszerzése körülményesebb és drágább lett a kollektív szerződés felmondása után.

A tolvajok jelentősen veszélyeztetik a villamosközlekedés biztonságát. Évről évre százmilliós nagyságrendű kárt okoznak a kábellopások. A 41-es villamos vonalán előszeretettel tevékenykednek a bűnözők. Itt az elmúlt években közel 300 millió forintos kárt okoztak.

A BKV arra kéri utasait, hogy ha a vezetékhálózaton bűncselekményre utaló tevékenységet észlelnek, értesítsék azonnal a BKV Zrt. fődiszpécserét a 317-5166-os telefonszámon vagy a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es számon.

Enhanced by Zemanta

Comments Closed