Telefon-hegedűverseny csengőhangra (videó)

Duetté bővült egy hegedűszóló Szlovákiában, mert közbeszólt egy mobiltelefon, a hegedűművész pedig beleszőtte előadásába a csengőhangot.

A koncert Eperjes városában volt egy ortodox zsinagógában, hegedűn Lukas Kmit játszott, telefonon pedig nem tudni ki. A készülék nagyjából “jókor” szólalt meg zenei szempontból, mivel épp egy téma végén – bár kicsit korán. Kmit kitekintett a közönségre, egy pillanatig tétovázott, majd amikor a telefon még mindig csengett, megpróbálta megbecsülni a készülék hangmagasságát és rázendített a mobil témájára, kikerekítve némi rögtönzéssel.

A közönségnek tetszett az előadás terven túli része – is -, és nagy sikere van a világhálón. A fellépésről videó készült, amelynek telefonduós részletét 10 nap alatt több mint 1 millióan nézték meg.

A The Daily Telegraph című brit lap megjegyezte, hogy a videóhoz megjegyzést írók között akadnak, akik reklámnak vélik a történteket: a mobilgyártó céget népszerűsítő fogásnak. Ugyanakkor a zenésznek sem jöhet rosszul a tágabb ismertség.
 

 

Comments Closed