Magyarország melletti szimpátiatüntetés Erdély városaiban

Több mint ezren vettek részt Erdély városaiban a Magyar Polgári Párt (MPP) által szervezett szimpátiatüntetéseken, amelyeket a budapesti Hősök teréről indult megmozdulással egy időben szerveztek.

Az MPP szombati közleménye szerint Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Kovászánán, Baróton is elhangzott a Hősök terének üzenete, amit a budapesti megmozduláson is felolvastak. Az Agerpres román hírügynökség szerint Hargita, Kovászna és Maros megyében több mint ezren vettek részt a megmozdulásokon.

Az MPP szerint növekvő aggodalommal figyelik Erdélyből és Székelyföldről, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő hazug és elfogult híradások miként teremtettek olyan hangulatot, amely “méltatlan és igazságtalan” színben tünteti fel Magyarországot. Úgy vélik, hogy a keresztény hagyományokra és a Szent Koronára hivatkozó új alaptörvény egyben a nemzet egységének okmánya, a választójog kiterjesztése pedig a kölcsönös bizalom és a közös felelősségérzet garanciája.

“Ez a közös felelősségérzet késztette az MPP-t, hogy viszonozza a határokon túl élőkre irányuló figyelmet, és kiálljon Magyarország mellett, felemelje szavát a magyar kormányt, a magyar köztársasági elnököt és a kétharmados parlamenti többséget ért támadásokkal szemben” – olvasható a közleményben.

Az MPP szimpátiatüntetéseinek üzenete az volt, hogy “El a kezekkel Magyarországtól, el a kezekkel Székelyföldtől, el a kezekkel a magyaroktól!” – írják a szervezők.

Comments Closed