Vízilabda Eb – A világbajnok olaszok legyőzésével rajtoltak a magyarok

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott hétfő este 12-8-ra legyőzte a világbajnok olasz csapatot az eindhoveni Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában.

    Eredmény, A csoport:    

Magyarország-Olaszország 12-8 (2-3, 5-0, 4-3, 1-2)
—————————————————
a magyar góldobók: Steinmetz Á., Kiss G., Szivós, Hárai 2-2, Varga Dániel, Kásás, Hosnyánszky, Varga Dénes 1-1

A már az első napra “rendelt” csoportrangadón az itáliaiak kezdtek hatékonyabban, de Varga Dániel nem sokkal később egyenlített (1-1), 1-2 után pedig Kásás Tamás talált be szabaddobásból (2-2). Emberelőnyből azonban az első szünet előtt közvetlenül megint az olaszok jutottak vezetéshez (2-3).

A második negyedben gyors egymásutánban kétszer is emberhátrányban játszott a magyar csapat, de nem kapott gólt, viszont magyar fórnál Hosnyánszky Norbert egalizált (3-3).  Aztán át is vette a vezetést Kemény Dénes legénysége, majd megduplázta előnyét: előbb Kiss Gergely kapáslövésből, aztán Steinmetz Ádám centerpozícióból volt eredményes (5-3). De még nem volt vége a pazar sorozatnak: Hárai Balázs cseppet sem tipikus centergólja után Szivós Márton is betalált a nagyszünet előtt (7-3).

A harmadik nyolc perc elején a magyar csapat első duplázójaként Steinmetz “csúsztatta” kapuba a labdát (8-3), s bár hosszú idő után a taljánok is betaláltak, az újabb “kettőző”, Kiss révén maradt a tetemes különbség (9-4). Az ifjabbik Varga fivér, Dénes jóvoltából lett 10-4, majd olasz válasz után Szivós alakította 11-5-re az állást.

A befejező negyed 11-6-os magyar vezetésnél indult, majd egy sikeres olasz ejtést (11-7) követően Hárai bizonyította, hogy tud “valódi” centergólt is lőni (12-7). Még egy itáliai találat született ugyan, az utolsó percekben azonban már érintetlen maradt a magyar kapu, a végig remeklő Szécsi Zoltán több bravúrjának köszönhetően is.

A nagyszerűen bemutatkozó  magyar válogatott legközelebb kedden száll vízbe: 19 órától a házigazda holland csapat az ellenfél.

Comments Closed