Hacktion – Jövő szerdán indul a közszolgálati akciósorozat

Egy titkos alakulat, az úgynevezett Infrastruktúra-védelmi Osztag munkájáról szól az MTVA Hacktion című, új sorozata. Az első részt jövő hét szerdán, október 5-én este negyed kilenckor órakor láthatják a nézők az m1 képernyőjén – hangzott el a sorozatot ismertető szerdai sajtótájékoztatón.

A forgatás 110 napig tart, összesen 16 részt vesznek fel. Az egyes epizódok 50 percesek lesznek, a  Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a sorozatra részenként 22 millió forintot biztosít – mondta el az MTI kérdésére Kálomista Gábor producer, aki felhívta a figyelmet a film zenéjére, amelyet Balázs Ádám szerzett.

“A közszolgálati televízió most olyan műsort gyárt, amelyre valóban büszke lehet” – jegyezte meg a producer, hozzátéve, hogy a sorozat sikerétől függ, hány évad készül el belőle.

A forgatás nagy része egy III. kerületi stúdióban zajlott. Mint Csillag Mano, a sorozat kreatív supervisora elmondta, reményeik szerint a jövőben többet tudnak majd a külső helyszíneken forgatni. “A történet szerint hat emelet mélyen vagyunk” – folytatta Csillag Mano, majd megmutatta az alakulat “bázisának” ajtaját, amelyet a filmben egy üdítőautomatának álcáznak. A kreatív tanácsadó szerint a forgatás a legmodernebb technikával, több kamerával történik, példaként megemlítette, hogy az első epizódban 87 effektet használtak.

Csillag a cselekményt ismertetve elmondta, hogy az Infrastukrúra-védelmi Osztag (IVO) munkáját részben az állam ellen irányuló, számítógépes támadások kivédése teszi ki, de ők nyomoznak a “hétköznapi stiklik”, azaz a különféle honlapok, rendszerek feltörése ügyében is. A film címe az IVO fedőcégének a neve; a Hacktion Kft. úgynevezett “etikus hekkeléseket” végez egy adott rendszer gyönge pontjainak feltérképezésére – tette hozzá.

A kreatív tanácsadó hangsúlyozta, hogy a történetet szakértők segítségével írják, valamint reményét fejezte ki, hogy a sorozatot látva a nézők óvatosabbak lesznek a kibertérben.

A Hacktion egyik főszereplője, a Betti nevű lányt alakító Oroszlán Szonja a sajtótájékoztatón felidézte, mennyire élvezte a forgatást megelőző képzéseket, a színészeknek ugyanis például önvédelmi és lőgyakorlatokon kellett részt venniük. A másik főszerepet Hujber Ferenc játssza, aki arról beszélt, hogy ez a negyedik televíziós sorozat, amiben részt vesz, ám most először úgy érzi, mintha folyamatosan játékfilmben szerepelne. “Pofán talált a szerep” – jegyezte meg, majd kiemelte, mennyire élvezi azt, hogy kitűnő kollégákkal dolgozhat nap mint nap.

A további szerepeket Dunai Tamás, Szente Vajk, Lukáts Andor, Gubík Ági, Mészáros Béla, Magyar Bálint, Horváth Zoltán, Czapkó Antal, Földes Eszter és Kosik Anita játssza. A forgatókönyvet Fonyódi Tibor vezetésével Hegedűs Bálint, Köbli Norbert és Lovas Balázs írja. Az egyes részeket felváltva rendezi Deák Kristóf és Orosz Dénes. Az operatőrök Babos Tamás és Gibárti Viktor.

Comments Closed