Horváth Csaba: novemberig zárják ki Gyurcsány Ferencet az MSZP-ből

Horvát Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője azt fogja javasolja, hogy még a novemberi pártkongresszus előtt zárják ki Gyurcsány Ferencet a szocialista pártból. A politikus erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt szerda este. A Demokratikus Koalíció reagálásában közölte, ha javaslataik miatt ki kell zárni politikusaikat, állnak elébe.

A koalíció közleménye szerint, ha Horváth Csaba “úgy gondolja, hogy a párt megújítására tett javaslatok miatt ki kell zárni a Demokratikus Koalíció politikusait, úgy a DK 1 600 párttagja ennek áll elébe”.

“Platformunk továbbra is fenntartja javaslatait, amelyeket a Magyar Szocialista Párt kongresszusára terjesztett be” – tették hozzá.

Horváth Csaba az ATV-ben elmondta: az a politikus, aki a pártjával szemben politizál és nyilvánosan megsérti az általa is megszavazott pártkongresszusi határozatot, miszerint a magánvéleményét nem a nyilvánosság előtt fogalmazza meg, hanem a párt belső fórumain, az valójában már nem tagja a szocialista pártnak.

Szerinte Gyurcsány már “praktikusan” kilépett a szocialista pártból, “lelkében ő ezt a lépést meghozta, és viselkedésében ő már nem párttag” – tette hozzá.

Hangsúlyozta, azt fogja javasolni, hogy Gyurcsány Ferenc ne legyen a Magyar Szocialista Párt tagja.

Mint elhangzott, a frakcióvezető azt is javasolni fogja, hogy ne várjanak a novemberi pártkongresszusig, hanem már előtt vonják le a “jogi konzekvenciákat”. Kérdésre válaszolva elmondta: a jogi konzekvenciák levonásán a volt miniszterelnök kizárását érti.

“Úgy látszik, hogy Gyurcsány Ferenc útja egy másik út, nem az MSZP útja, hanem egy másik párté, mi ebben sok szerencsét tudunk neki kívánni, de nem tudunk azon az úton menni” – hangsúlyozta.

Horváth Csaba szólt arról is, jó lenne békében elválni a volt miniszterelnöktől, mert lehetséges, hogy a jövőben szövetségesként újra együttműködhetnek.

Comments Closed