Szanyi: az MSZP kiáll a volt miniszterelnökök mellett

A Magyar Szocialista Párt teljes politikai súlyával kiáll a volt miniszterelnökök mellett és a leghatározottabban visszautasítja azt a gyakorlatot, amely során korábbi kormányzati tisztségviselőket a Fidesz ügyészségi vagy egyéb más úton próbál befeketíteni – mondta szombaton Szanyi Tibor, a szocialista párt elnökségi tagja Budapesten a Bábszínház előtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet a párt honlapján is közzétettek.

A szocialista politikus szerint valós színjáték az, amit a Fidesz végez, “abban a bábszínházban, amit kormányzás gyanánt csinál”.

Mint mondta, ebben Orbán Viktor miniszterelnök nincs egyedül. A kormányfő szóvivője, “Szijjártó Péter főnöke nevében képes nap, mint nap telehazudni az országot”. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos pedig “a legképtelenebb rémtörténetekkel igyekszik a magyar közvéleményt sokkolni”. A szocialista országgyűlési képviselő szerint Matolcsy György gazdasági miniszter pedig “a világon mindenhol bukásra ítélt gazdaságpolitikával kísérletezik Magyarországon”. Hozzátette: “az ügyészség hűen szolgálja ezeket a rémálmokat, amelyeket az orbáni bábszínház megtervezett” – mondta Szanyi Tibor.

Azt mondta, Schiffer András, az LMP frakcióvezetője “élő bizonyítéka annak, hogy egy ember lehet más, mint korrekt politikus, ő indította el azt a lavinát”. Ennek mentén sikerült az elmúlt héten két napon át faggatni a korábbi magyar miniszterelnököt, Bajnai Gordont és jelen pillanatban az a fő produkció készül, hogy Gyurcsány Ferencet citálják valamiféle gyanúsítottként “ország-világ színe elé” – tette hozzá.

Hangsúlyozta: az MSZP felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul térjen rá az ország méltó kormányzásának útjára, haladéktalanul hagyja abba ezt a bábszínházba illő műveletsort, amit egyébként most már több mint egy éve cselekszik, most még van lehetőség arra, hogy kifaroljon abból a szomorú játékból, amit a volt szocialista miniszterelnökök ellen csinál.

Elmondta: Mesterházy Attila pártelnök és a Magyar Szocialista Párt a leghatározottabban visszautasítja azt a gyakorlatot, amely során korábbi kormányzati tisztségviselőket a Fidesz ügyészségi vagy egyéb más úton próbál befeketítetni. “El a kezekkel a korábbi magyar miniszterelnököktől, el a kezekkel a korábbi szocialista kormányzati tisztségviselőktől és nem utolsó sorban el a kezekkel a magyar néptől. El a kezekkel a magyar nép nyugdíjától, el a kezekkel a magyar nép egészségének jövőjétől, és egyáltalán el a kezekkel attól az embertömegtől, akiket a Fidesz eddig is nyomorgatott, de most végleg megnyomorítani készül” – sorolta Szanyi Tibor.

Comments Closed