Sziget – Kábítószerdílert fogtak el a rendőrök

Kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagokat találtak a rendőrök egy külföldi férfinél a Sziget Fesztivál bejáratánál lévő parkolóban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Horváth Katalin Fanni elmondta, hogy a Sziget területére nem jutott be a 30 év körüli férfi, akit előzetes nyomozás és információgyűjtés alapján sikerült elfogniuk rendőröknek.

A férfi ruházatának átvizsgálásakor mintegy 350, kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomag került elő; 188 darab kapszula, amelyek feltehetően amfetamin-származékot tartalmaztak, 12 “pakett”, amelyekben valószínűleg hasis volt, 54 bélyeg, valamint 101, növényi származékot – feltehetően marihuánát – tartalmazó csomag.

A rendőrök a férfi elfogását követően házkutatást tartottak budapesti lakóhelyén, ahonnan három külföldi és egy magyar állampolgárt állítottak elő; a házkutatás során további kábítószergyanús anyagokat foglaltak le – mondta a szóvivő.

Közlése szerint a BRFK illetékes osztálya valamennyiükkel szemben kábítószerrel való visszaélés gyanúsa miatt indított eljárást; az öt ember közül egy őrizetben van, kezdeményezték előzetes letartóztatását is. A gyanúsítottak a kihallgatáson beismerték a bűncselekményt, panasszal nem éltek – mondta a szóvivő.

Kérdésre válaszolva Horváth Katalin Fanni elmondta, hogy a lefoglalt anyagok vizsgálata folyamatban van, így azok értékéről egyelőre nem tud felvilágosítást adni.

Comments Closed