Sziget 2011: Nem lesz tüntetés

Nem tarthat tüntetést a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Sziget Fesztivál alatt a Hajógyári-szigeten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya az MTI-vel szerdán közölte: a bejelentéssel érintett terület az adott időszakban nem minősül közterületnek, ezért a rendőrségnek nincs hatásköre arra, hogy a tüntetést elbírálja, így azonban – mint hangsúlyozták – a bejelentett demonstrációt tudomásul venni sincs módjuk.

Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezetője az MTI-nek azt mondta: úgy tűnik, megoldódott a probléma.

A mozgalom eredetileg augusztus 1. és 20. közötti időszakra kérte az engedélyezést, így a demonstrációt augusztus elsején meg kellett volna kezdeniük, de közben módosítást kértek a rendőrségtől, s a megmozdulást augusztus 9-re akarták áthelyezni. A rendőrségnek a módosítási kérelmet új bejelentésként kell értelmeznie, ezt bejelentést viszont már nem bírálhatják el, mert a Hajógyári-sziget a Sziget Fesztivál rendezvényeinek időtartama alatt magánterületnek számít.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom még januárban jelentett be tüntetést a magas benzinárak ellen a fesztivál feltételezett időpontjára.

Comments Closed