Síremléket állít Antal Imrének az MTVA

Méltó sírkövet állított a Magyar Televízió Antal Imre sírjára a Farkasréti temetőben; a 2008-ban elhunyt legendás televíziós születésének évfordulójához közeledve síremlékét pénteken avatják fel.

Antal Imre zongoraművész, televíziós műsorvezető, a Magyar Televízió örökös tagja július 31-én lenne 76 éves. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az évfordulóhoz közeledve, régi adósságot törlesztve méltó síremléket állíttatott a tévés hantjára. A zongorát mintázó gránitkő síremlék a zeneművészre utal, a kőlapon a véset az örökre letett mikrofonról pedig a legendás televíziósra.

Bár számos tényező akadályozta eddig, hogy Antal Imre emlékéhez méltó sírkövet készíttessen az egykori kolléga hantjára a Magyar Televízió, az adósságot mára törlesztette a köztévé. A nemrég elkészült sírkövet péntek délután két órakor avatja fel Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója Antal Imre egykori kollégái körében – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

Három éve, 2008. április 15-én hunyt el Antal Imre Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, színész, riporter, konferanszié, a Magyar Televízió örökös tagja. “Tulajdonképpen nem is lepődnék meg, ha a büfében meghallanám a hangját, ahogyan viccet mesél, annyira hozzánk tartozik. Itt van velünk, bennünk. Pedig már nagyon régen kért tőlem tüzet az Aulában. Azt az Aulát otthagytuk a Szabadság téren, Őt meg Farkasréten. Már három éve, hogy eltemettük – tulajdonképpen +szűk családi körben+, ahhoz képest, hogy ő volt egy ország Imruskája” – mondja Nagy György szerkesztő-műsorvezető, a síremlék-állítás kezdeményezője.

Szombaton 17 óra 30 perckor az m1 a Hogy volt… című sorozat róla szóló adásával eleveníti fel Antal Imre emlékét.

Antal Imre (1935-2008) előbb zeneművészként vált ismertté. Zenei pályafutása azonban a 70-es évek elején egy betegség következtében kettétört. Élete ettől kezdve a televízió volt, ahol szórakoztató műsorok, televíziós vetélkedők műsorvezetője, bohózatok, szilveszteri műsorok elmaradhatatlan szereplője lett. 1965-ben a Könnyű-e együtt élni veled című műsorban állt először kamera elé, majd rábízták a Köszöntő, és a Halló fiúk! Halló lányok! című ifjúsági program vezetését. Művészi sokoldalúságát színházi produkciókban, játékfilmekben vállalt szerepei bizonyították. A Bors című sorozatban Dániel Ede “tanár urat” alakította, s jellemszínészként kiváló alakítást nyújtott a Szevasz, Vera!, a Szemüvegesek vagy a Circus Maximus című mozifilmekben. Legnépszerűbb műsora az évtizedekig futó Szeszélyes évszakok volt.

Comments Closed