Merénylet Norvégiában – A magyar kormány részvétét nyilvánítja az elhunytak hozzátartozóinak

A magyar kormány részvétét nyilvánítja az elhunytak hozzátartozóinak, és vizsgálja, hogy milyen módon tud segítséget nyújtani a Norvégiában pénteken történt tragédia után – közölte Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatát a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel.

Magyarország kormánya mély megrendüléssel értesült az Oslo kormányzati negyedében történt robbantásos merényletről, valamint a norvég főváros közelében lévő Utoya szigetén lezajlott lövöldözésről, amelyek csaknem száz ember halálát okozták.

A magyar kormány és a magyar nép együtt érez a sebesültekkel, és osztozik a norvég nép fájdalmában. Magyarország annak ideológiai hátterére való tekintet nélkül elítéli az erőszak minden formáját.

Több mint nyolcvan fiatal esett áldozatul egy lőfegyveres merénylőnek péntek kora este Norvégiában a fővárostól nyugatra egy nyári táborban; két órával korábban Oslo központjában hét ember halt meg a kormány székházánál elkövetett pokolgépes merényletben. A rendőrség elfogott egy magas, szőke, kék szemű, 32 éves norvég férfit, bizonyos Anders Behring Breiviket, aki sajtóértesülés szerint szélsőjobboldali nézeteket vall. A rendőrség azt gyanítja, egyedül követte el a kettős merényletet.

Vörös Tamás ideiglenes ügyvivő szombaton az MTI-nek telefonon elmondta, hogy folyik az áldozatok azonosítása, és a követségnek nincs információja esetleges magyar érintettről.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.