Megnyílt Magyarország első ártéri kalandparkja

Robin KalandSziget néven pénteken megnyílt a nagyközönség előtt Magyarország első ártéri kalandparkja Tiszafüreden.

A 18 hektáron épült kalandparkban az adrenalinnövelő kerékpáros triálpálya, a különböző nehézségi szintekből álló erdei kötélpályák, water walker, vízicsopper és vízikenguru mellett mászótorony, íjászpálya és tanösvény is várja a látogatókat. A bátrabbak zorbban, azaz egy hatalmas, átlátszó gumigömb belsejében száguldhatnak a dombon lefelé. A számháború- és a minigolfpálya, a húzódzkodó és a fekvenyomó pad további sportlehetőséget kínál a mozgás szerelmeseinek.

A 140 élményelemes komplexum egyik fő attrakciója az a 15 méter magas kültéri mászófal, amely erőt, ügyességet és bátorságot egyaránt igényel. A kalandot keresők a fal tetején megépített kilátóból gyönyörködhetnek a Tisza-tó állat- és növényvilágában, illetve 300 és 400 méter hosszú drótkötél csúszdán ereszkedhetnek le onnan – közölte a Magyar Turizmus Zrt. az MTI-vel.

A Császlód-sziget kuriózuma az erdei kalandpálya, amely gyerekeknek és felnőtteknek különböző nehézségi szinteken, egyenként 10-12 méteres játékokat foglal magában körülbelül 1500 méter hosszúságban. A sziget belsejét védő töltés tetején erdei tornapálya húzódik, a fák lombkorona szintjére magaslati kötélpályás tanösvény épült. A sziget változatos növénytársulásai között 2 kilométer hosszú pallóút kanyarog.

A vendégek biztonságát ipari és egyéb alpintechnikai képesítéssel rendelkező animátor, valamint a legmodernebb és legújabb típusú biztosító felszerelések garantálják. A kalandsziget kompjárattal és motoros csónakokkal közelíthető meg.

A 250 millió forint összértékű beruházás 50 százalékos támogatással valósult meg az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.