A szakács, aki puszta kézzel nyúl a forró olajba

Puszta kézzel képes sütni mindenfélét forró olajban egy szakács Thaiföldön anélkül, hogy baja esne.

Nem csoda, hogy csodájára járnak és nem csupán honfitársai, hanem külföldi turisták is szerte a világból. Kann Trichan, az 50 éves szakács egyedülálló főzőbemutatókat tart, közönsége elszörnyedve ámul, ahogy a férfi a forró olajból puszta kézzel kihalássza a sült húsokat és egyebeket egyetlen fájdalmas szisszenés és bőre legparányibb felhólyagzása nélkül. Az olaj sokkal forróbb, mint a forró víz, amely csupán 100, a sülő étolaj viszont 480 Celsius-fokos. Az adat egészen pontos, mivel a Guinness-rekordokat hitelesítő központ illetékese mérte, Trichan ugyanis világrekorder azzal, hogy egy perc alatt 20 csirkedarabot kapkodott ki fortyogó olajból.

Különleges képességének felfedezését egy mókusnak köszönheti. Az állat véletlenül egy mangót ejtett Trichan szabadtéri sütőwokjába, a forró olaj pedig szerteszét spriccelt. A férfi kapott belőle bőven arcába, karjára, kezére.

“Súlyos sérüléseket kellett volna okoznia. Emlékszem ahogy néztem magam a tükörben, hólyagokat és vörösödést várva, ám nem láttam semmit, manapság meg már puszta kézzel sütök. Amikor belenyúlok a forró olajba, érzem a hőt, de nem lesz a bőrömnek semmi baja” – idézte a brit Metro újság a szakácsot, akinek vendégei szinte a kezéből esznek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.