Rekord: Kilencvenhat méter hosszú tiroli rétest sütöttek a székesfehérvári cukrászok

Felállították a a tiroli rétes készítésének rekordját szombaton a székesfehérvári cukrászok: 96 méter hosszú, 3200 szeletből álló finomságot sütöttek.

A Távirda utcában megrendezett rétesfesztiválon negyven méternél hosszabb asztalon tekerték fel az előzetesen a cukrászműhelyekben elkészített tésztakígyót, majd a rekordkísérletbe bekapcsolódott hat cukrászmester 16 méteres adagokra osztotta, saját műhelyébe szállította és sütötte ki a süteményt.

A három centiméteres szeletekre vágott süteményt óriás tálcákon kora délután a fesztivál helyszínére vitték, ahol jelképes áron vásárolhatták meg az édesszájúak, alig egy óra alatt az utolsó darabig elfogyott. A bevételt egy alapítványon keresztül, jótékonysági célra fordítják.

A tengernyi süteményhez mintegy 70 kilogramm, saját készítésű, leveles vajas tésztát használtak fel a cukrászok, s méterenként csaknem hetven dekagramm meggyel, almával és egyebekkel töltötték meg – mondta el az MTI-nek Rebényi Gyula “ötletgazda” cukrászmester.

A süteményrekordot Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrálója hitelesítette. Mint az MTI-nek elmondta, a székesfehérvári rekord leveles tésztából elkészített uzsonnasütemény elnevezéssel került be a magyarországi rekordok adatbázisába.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.